fbpx

Jan Hanna Tibro Riksdagskandidat.

 

Jan Hanna, 32 år
Riksdagskandidat på plats 7.

Jan Hanna, 32 år
Riksdagskandidat på plats 7
Jag får ofta frågan varför jag är en socialdemokrat. Svaret är enkelt, det finns inget annat alternativ.
• Att vara socialdemokrat för mig är tron på att vi alla har ett lika värde oavsett kön, etnicitet, funktionsnedsättning eller sexuella läggning.
• Att solidaritet och medkänsla är grunden för vårt arbete när vi bygger vår välfärd.
• Att lyfta de som behöver det mest med medel från de som behöver det minst.
• Att dela med sig är en självklarhet för mig.

Vi måste stå upp för människovärdet i en tid när människofientliga vindar blåser över hela världen. Vi ska inte vandra samma väg i Sverige. Vi ska fortsätta att vara ett solidariskt land.
För att tron på människovärdet är det svenska framgångsreceptet!
Viktiga frågor för mig:
Alla barns rätt till jämnlika uppväxtvillkor. Jag är helt övertygad om att, om vi satsar på barn i tidig ålder i form av mer resurser från stat till kommuner, så att vi kan erbjuda ungdomar och barn rätt förutsättningar att lyckas i livet så kommer det att gynna samhället på sikt.
Det finns alldeles för många barn som lever i utsatta situationer och inte har råd med fritidsaktiviteter, som inte har föräldrar som kan hjälpa till med läxan och ser sommar/ jullov som den värsta tiden på året, för att man vet att ekonomin är dålig.

Som fackligförtroendevald för IF Metall är Arbetsrätten viktig för mig att driva:
• Ökad trygghet i och mellan jobben.
• Vi ska ha rätt att vara sjuka tills vi blir friska.
• Ingen ska behöva dö av jobbet.
• Nej till osäkra anställningar och lägre lagstiftade löner.

 

Mer om Jan Hanna

Jan Hanna 32 år.
Bor i Tibro sedan 2013.
Född i Motala, växt upp i Skövde. Gift och har 2 barn.
Jobbar på Parker i Skövde. Har förtroende uppdrag i fackförbundet IF Metall.

Jag tror på kunskap och utbildning. Det är varje människas rätt att få bildning så att vi alla kan bidra till vårt samhälle. Kunskap är makt!
Jag som socialdemokrat vill arbeta för:
Barn och ungdomar: Det finns idag alldeles för många barn i fattigdom. Det finns också alldeles för många ungdomar utan en ordentlig utbildning. Därför behöver vi rikta mer resurser till kommunerna för att hitta en sysselsättning för ungdomar efter skoltid, anlita mer specialpedagoger för att hjälpa dom med koncentrationssvårigheter. Det är inte barnens fel att dem lever under fattigdom.

Jan Hana Riksdagskandidat. plats 7. Årsmöte Hjo S.

Arbetsmarknadslagar: Idag vill borgliga partier försämra i Las. Dem vill göra det lättare för arbetsgivare att bli av med en anställd. Dem vill ändra i turordningsreglerna. Det som vi byggt i över 100 års tid vill dom förstöra.
Dem borgliga partierna vill lagstifta låg löner för en nyanländ, man vill göra det ”lättare” för en nyanländ att få jobb. Men på sikt kommer detta att påverka även oss.
För mig är det en självklarhet att den svenska modellen ska gälla i Sverige.
För mig som politiker ska jag skapa förutsättningar för arbetsmarknadens parter att kunna behålla den svenska modellen. Jag som politiker ska inte bestämma den enskildes lön eller vilka tider på dygnet hen ska arbeta.

Mvh Jan Hanna.

facebook Twitter Email